Wat Blind Getrouwd ons leert over solliciteren

Misschien keek jij de voorbije weken ook naar Blind Getrouwd, het televisieprogramma waarin tien singles de stap durven te zetten om met een wildvreemde in het huwelijksbootje te stappen. Het is allicht mijn achtergrond in Human Resources en Selectie & Rekrutering die maakt dat ik me de vraag stel: hoe zou het zijn om ‘blind’ te solliciteren?

Voor dit seizoen van Blind Getrouwd stelden niet minder dan 3600 singles zich kandidaat. Een team van experten screenden de profielen van de kandidaten en stelden vanuit hun deskundigheid vijf koppels samen. En wij konden gedurende enkele weken het wel en wee van de blind getrouwde koppels volgen.

Hoe zou het zijn om ‘blind’ te solliciteren, vraag ik me dan af. Je stelt jezelf kandidaat en geeft aan welk soort job, welk soort bedrijf je aanspreekt. En aan de andere kant doen werkgevers hetzelfde, ze omschrijven hun bedrijf, welk soort job er is, welk soort medewerker ze zoeken. Vervolgens gaan experten aan de slag om de match te vinden tussen organisatie en kandidaat. De eerste ontmoeting vindt plaats en dat is dan meteen ook de ondertekening van je contract en je indiensttreding. Je neemt direct deel aan het personeelsfeest en vertrekt voor enkele dagen op een teambuildingactiviteit of zakenreis en daarna kom je in de dagelijkse werksetting terecht.  Gaandeweg wordt duidelijk of jij de juiste m/v/x bent voor deze job. Als het na een vooraf afgesproken periode niet lukt, kan het contract in onderling akkoord stopgezet worden. Lukt het wel, dan blijven beide partijen door de arbeidsovereenkomst met elkaar verbonden. Een idee voor een televisieprogramma misschien, maar wel anders dan de realiteit.

Bij een gewoon sollicitatieproces, heb je zowel als sollicitant en als werkgever vooraf al 'iets' over elkaar gelezen. De sollicitant ziet een interessante vacature en/of bedrijf en het bedrijf ontvangt een in het oog springende cv, een motiverende sollicitatiebrief of ziet een interessant LinkedIn-profiel. Beide partijen zijn in elkaar geïnteresseerd en een datum voor het sollicitatiegesprek, de eerste kennismaking zeg maar, wordt geprikt. Dit is het moment om als sollicitant en werkgever te zorgen dat je niet blind getrouwd raakt. In dit gesprek krijg je de gelegenheid af te toetsen of dit bedrijf past bij jouw waarden, en of de functie je de kans zal geven de dingen te doen die jij goed kan én wil.  En de werkgever kan inschatten of jij de witte raaf bent die zij zoeken.

Het sollicitatiegesprek is een erg belangrijk moment in het zoeken naar de ‘ware’ job, dus zorg dan ook voor een goede voorbereiding hiervan. Zorg er zelf voor dat in dit gesprek niet enkel de vragen van de werkgever aan bod komen, maar durf ook jouw vragen op tafel te leggen.  

De resultaten van Blind Getrouwd zijn op zich niet slecht: dit jaar blijven 3 van de 5 koppels samen, vorig jaar 2 van de 4. Dus toch een pleidooi om blind te solliciteren? Nee, niet echt, ik veronderstel dat de meesten van ons hun ware job liever zoeken en vinden zonder blinddoek om, door te vertrouwen op je eigen kompas.

Wat Blind Getrouwd ons in elk geval leert over solliciteren…

  • De eerste indruk: heb jij na de eerste aflevering ook gehoord en gezien hoe bepalend die eerste indruk, dat eerste contact is? Ook in solliciteren is die eerste indruk zo belangrijk. Je krijgt inderdaad geen tweede kans om een eerste indruk te maken. Ben jij je bewust van de eerste indruk die jij maakt?
  • Ken jezelf: In kaart brengen wie je bent, wat je wil, wat je kan en al evenzeer wat je niet wil.  Het is zo belangrijk hier wat tijd aan te besteden vooraleer je een job zoekt. Ik vermoed dat enkele deelnemers van Blind Getrouwd hier even terug mee aan de slag zullen gaan.
  • Stap voor stap en niet te rap: Dat is een zin die mijn grootmoeder vaak zei en ik betrap me er de laatste jaren op deze zin zelf ook regelmatig te gebruiken. Als ik terugdenk hoe de vonken bij Mike en Marjolein bij de eerste ontmoeting eraf vlogen… om dan enkele weken later bij een vriestemperatuur uit elkaar te gaan. Hoe je ook uitkijkt naar die job en hoe enthousiast je ook bent, ga toch niet te hard van stapel. Temper je enthousiasme een beetje en wees realistisch. Stap voor stap, en niet te rap…
  • Assertief solliciteren: een dooddoener, een cliché van formaat maar toch… in je sollicitatiegesprek assertief communiceren. Assertief zijn betekent opkomen voor jezelf zonder de gevoelens en de belangen van een ander uit het oog te verliezen met respect voor de relatie.  De afgelopen afleveringen gezien welke koppels assertief communiceerden? Niet altijd makkelijk, maar het goede nieuws is dat je het kan leren. En het dubbele goede nieuws: als je het in een professionele context kan, lukt het je ook in je privéleven.
  • Je behandelt een ander zoals je zelf ook behandeld wil worden: ok, toegegeven, deze laatste les voeg ik eraan toe vanuit mijn HR insteek. Als je als werkgever na het bekijken van CV’s bepaalde kandidaten niet weerhoudt, laat dit dan weten. Als je hebt afgesproken op het einde van de week de kandidaat iets te laten weten, dan doe je dat ook. Maar dit geldt evenzeer voor de kandidaat, als je bij nader inzien toch geen interesse hebt in de job en je dus niet naar het sollicitatiegesprek zal komen, of het contract niet zal ondertekenen, laat dit weten aan de werkgever. Je weet immers ook niet of deze werkgever je loopbaanpad nog zal kruisen op de één of andere manier en dan wil je niet herinnerd worden als de kandidaat die niets meer liet weten en niet kwam opdagen.

En jij? Kijk je uit naar het volgend seizoen Blind Getrouwd? Hulp nodig om minder blind te solliciteren? Kijk onder aanbod Sollicitatiecoaching en neem contact op met mij.

Sollicitatiecoaching komt trouwens in aanmerking voor Loopbaancheques via VDAB wat maakt dat je zelf slechts 40€ betaalt voor 4 uur coaching.

 

Wat Blind Getrouwd ons leert over solliciteren

Vacaturesites en jobsites in Vlaanderen: download de lijst van meer dan 50 sites

Op zoek naar vacatures maar weet je niet meteen waar te beginnen? Gebruik dan dit handig overzicht van meer dan 50 jobsites en vacaturesites in Vlaanderen! Gratis te downloaden.

Lees meer

Hoe omgaan met dreigend ontslag: 3 concrete tips!

Gisteren hakte het nieuws van Brussels Airlines er hard in: 1.000 jobs bedreigd door herstructurering… “Een van de zovele firma’s die zullen ontslagen” las ik in één van de commentaren bij het artikel. Onderzoek van de laatste weken gaf al aan dat 1 op 5 mensen die nu tijdelijk werkloos zijn, vrezen hun job te verliezen. Voor heel wat zelfstandigen dreigt er faillissement… Voor wie vreest zijn job of zaak te verliezen, schreef ik deze blog met 3 tips over hoe met een dreigend ontslag of faillissement om te gaan. En nee, ik ga nu niet meteen zeggen dat het verlies van je job of je zaak misschien een nieuwe start kan zijn, want ik weet dat je dat op dit moment niet zo ziet.

Lees meer

Durven vertragen, het mooiste geschenk aan jezelf

Durven vertragen, dat betekent durven keuzes maken. Wat doe je nog wel, wat doe je niet meer. Durven vertragen, dat is durven nee zeggen en durven je grenzen stellen, op je werk en in je privé. Durven vertragen, dat is durven foert zeggen! Durven vertragen, dat is het mooiste geschenk dat je aan jezelf kan geven.

Lees meer

Wanneer deze Coronacrisis je goed lijkt uit te komen…

Waarom het juist nú wel het ideale moment is om jezelf een loopbaancoaching te gunnen? Als antwoord op deze vraag deel ik hier het verhaal van een coachee. Zij gaf me toestemming om te delen wat bij haar de doorslaggevende reden was om juist nu de loopbaancoaching aan te vatten, in de hoop dat voor wie het herkenbaar is, niet bij de pakken blijft zitten, maar net als zij actie onderneemt.

Lees meer

Vragen staat vrij-dag: Mag ik loopbaancoaching volgen als ik tijdelijk werkloos ben?

Elke vrijdag beantwoord ik via een filmpje een vraag die jullie me stelden via Facebook Instagram of mail. Deze week de vraag of je als je nu in tijdelijke werkloosheid bent omwille van Corona je loopbaanbegeleiding mag volgen?

Lees meer

Welkom in het Coronatijdperk: work-life balans onbestaand en wc-papierstress!

De situatie waar we met zijn allen plots in zijn terecht gekomen, confronteert ons meer dan ooit met de uitdaging om werk en gezin te combineren. Niets heeft ooit meer onze work-life balans door elkaar geschud als deze Coronacrisis. Zelfs boodschappen doen bezorgt ons meer stress dan ooit voordien, want: vind je nog wel WC papier voor jouw gezin? Combineren van werk en gezin is altijd een heuse uitdaging, maar nu is het voor veel ouders een helse uitdaging geworden. Twee weken achter de rug en zeker nog drie te gaan…

Lees meer

Vragen staat vrij-dag: Zal het moeilijk zijn om na de Corona-crisis een andere job te vinden?

Elke vrijdag beantwoord ik via een filmpje een vraag die jullie me stelden via Facebook Instagram of mail. Deze week de vraag of het moeilijk zal zijn om na de Corona-crisis een andere job te vinden en wat je nu kan doen?

Lees meer

Vragen staat vrij-dag: Heeft solliciteren in Coronatijden zin?

Elke vrijdag antwoord ik in een filmpje op vragen die jullie mij stellen rond loopbaancoaching, solliciteren, stress,... Deze week: heeft solliciteren in Coronacrisis zin?

Lees meer

Waarom coaching bij mij geen ‘zever in pakskes’ is…

Coaching komt niet altijd positief onder de aandacht. Ik citeer twee krantenkoppen van de afgelopen jaren : “Loopbaancheques leiden soms naar charlatans en pure kwakzalverij”’ in EOS Magazine of deze uit het Laatste Nieuws “Grootste charlatan kan zich burn-outcoach noemen”. Ik krijg zelf ook te maken met deze vooroordelen over coaches, en zie de toename in aantal coaches in mijn omgeving ook, maar ik stoor me er niet meer aan want… ik weet dat coaching bij mij geen ‘zever in pakskes’ is en dat licht ik je graag toe in deze blog.

Lees meer

Hoe vind je een goeie coach: 6 praktische tips!

Hoe start je de zoektocht naar een coach? Vaak vraagt het even wat tijd om te beslissen naar een coach te stappen. Wanneer je dat dan beslist hebt, ja hoe vind je dan een ‘goeie’coach en daarmee bedoel ik: een coach die jou kan verder helpen? Ik deel graag enkele tips hoe je de geschikte coach voor jou kan vinden.

Lees meer

50+: 'out' op de arbeidsmarkt?

50+, ‘out’ op de arbeidsmarkt? ‘Zever in pakskes’ zegt mijn gezond verstand als 50-jarige daarop, want : iemand van 50 die heeft vandaag nog pakweg 17 werkjaren voor de boeg. Maar de realiteit is ook: 50+ en de arbeidsmarkt, niet altijd zo een rooskleurige combinatie als op deze foto.

Lees meer

7 tips voor je CV!

Jouw CV is van groot belang bij het solliciteren: het zal zorgen voor de eerste indruk die een werkgever van jou krijgt én zal bepalen of je weerhouden wordt voor het vervolg van de procedure. Ik ga het in deze blog NIET hebben over dat er geen schrijffouten of vakantiefoto's op je CV mogen voorkomen. Wel deel ik hier zeven tips die je CV sterker maken.

Lees meer

To coach or not to coach bij burn-out

'Burn-out, een epidemie', 'de ziekte van de 21ste eeuw'... 'Nog nooit zoveel mensen thuis met burn-out'. Je hoort veel verschillende dingen over burn-out, ook vragen en kritiek over coaches en burn-out. In deze blog probeer ik kort en bondig weer te geven wanneer welke coach iets voor jou kan betekenen bij burn-out.

Lees meer

7 signalen dat het tijd is om van werk te veranderen

Dit weekend kwam nog in de pers dat onderzoek in Vlaanderen aangeeft dat maar 1 op 2 werknemers zijn werk ervaart als werkbaar, als leefbaar. Maar...75% van de Vlamingen die in een onwerkbare job zit, verandert niet van werk. Wat zijn nu signalen om juist wél van werk te veranderen? Aan welke signalen merk je dat het vijf voor twaalf is om iets aan je werksituatie te veranderen?

Lees meer

De vijf slechtste excuses om niet van werk te veranderen

Ontevreden zijn in je job, je onterecht behandeld voelen door je baas, geen overeenstemming vinden met je collega’s, niet passen in de organisatie,… en toch de keuze maken om niet van werk te veranderen? Uiteraard zijn er heel wat goeie redenen waarom mensen toch niet van werk veranderen. Er zijn echter ook wat minder goeie redenen - zeg maar excuses - om niet van werk te veranderen. Ik lijst de vijf slechtste excuses alvast eens voor je op in dit artikel.

Lees meer

Werkgeluk is een werkwoord!

Vandaag zijn ‘werkgeluk’ en ‘burn-out’ termen die miljoen keer per dag op google gezocht worden. Ook in de media worden we overspoeld met berichten over ‘werkgeluk’. Het lijkt wel alsof iedereen altijd gelukkig moet zijn op het werk. Ik ben het daar niet helemaal mee eens. Ik vind dat werkgeluk vooral ook een werkwoord is en ik licht je graag toe waarom.

Lees meer

Help, ik beschik niet over alle gevraagde kwalificaties van de vacature! Wel of niet solliciteren?

Bij elke vacature hoort een waslijst aan kwalificaties waar je als sollicitant aan moet voldoen. Het lijkt soms alsof ze overal supermannen- en vrouwen zoeken, maar laat je niet direct ontmoedigen: ook als je niet over elke kwalificatie beschikt, kan je voor de job solliciteren.

Lees meer

6 Vooroordelen over loopbaancoaching

Over loopbaancoaching bestaan best wel wat vooroordelen. Net zoals over alle coaches. Hoorde ik deze week niet in de media de term 'kwakzalvers' gebruiken als synoniem voor coaches? Misschien heb je zelf ook wel vooroordelen over loopbaancoaching en weerhouden deze vooroordelen jou om de stap richting loopbaancoaching te zetten. Maar ondertussen voel je je wel niet beter in je werksituatie. Hieronder de 6 meest voorkomende vooroordelen over loopbaancoaching.

Lees meer

Als werken je passie (niet) is

Passie lijkt een toverwoord als het om loopbaancoaching gaat. Maar is dat echt wel zo 'gezond' werken met passie of je passie in je werk vinden?

Lees meer

Werken omdat het moet

Volgens een onderzoek van begin 2017 is het aantal Belgen die werken ‘omdat het moet’ sinds 2009 met 9 procent gestegen. Dus: werken niet omdat je de job zelf leuk, interessant, waardevol of zinvol vindt maar werken omdat je MOET. Bijkomend moeten we dan ook allemaal langer werken. En dat in een tijd waarin we ook overal lezen en horen dat we moeten werken met goesting en passie. Te veel moeten in combinatie met werken als je het mij vraagt. Hier enkele tips om anders om te gaan met ‘moeten werken’.

Lees meer

Ben jij een zittenblijver op het werk?

Ontevreden zijn in je job, je onterecht behandeld voelen door je baas, geen overeenstemming vinden met je collega’s, niet passen in de organisatie,… en toch de keuze maken om niet van werk te veranderen. Dat is de groep die ik ‘zittenblijvers’ noem en die ik als HR in verschillende organisaties zag.

Lees meer

Chronisch ziek en werk: 5 praktische tips

Afgelopen week kwam er weer veel in de media rond ‘langdurige zieken’. Onder deze groep ‘langdurige zieken’ vallen ook heel wat mensen die chronisch ziek zijn. ‘Ziek zijn, je moet er maar mee leren leven’ krijg je als chronisch zieke vaak te horen. Mee leren leven en dan ook nog mee leren werken want chronisch ziek zijn betekent niet altijd dat je niet kan werken.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x