ONLINE SOLLICITATIETRAINING

ONLINE SOLLICITATIETRAINING STERKER SOLLICITEREN

Al een tijdje bezig met solliciteren? Word je maar niet uitgenodigd op een gesprek? Lijk je altijd 2de te eindigen?

Of heb je al vaak aan solliciteren gedacht, maar lijk je de stap maar niet te zetten? Word je zo gespannen voor een sollicitatie dat het gesprek niet goed gaat? Is de laatste keer dat je een sollicitatiegesprek voerde al een aantal jaar terug?

Kortom: ben je op het punt gekomen dat je wil solliciteren met minder stress en meer succes, maar lukt het je niet alleen? Dan is dit online traject ‘Sterker Solliciteren’ iets voor jou.


WAAROM WIL SOLLICITEREN SOMS NIET LUKKEN?

Als je een tijdje aan het solliciteren bent zonder resultaat, dan word je daar best wat moe en moedeloos van.

Je krijgt wat negatieve emoties. Je twijfel neemt toe en dat uit zich in je sollicitaties waardoor je terecht komt in een negatieve spiraal. Blijven geloven in jezelf, weten wat je waard bent en dat uitstralen tijdens je sollicitatie is erg belangrijk.

Er zijn natuurlijk externe factoren die maken dat je solliciteren je geen succes opleverde: oa de recruiter kent zijn/haar job niet, het selectiebeleid van de organisatie deugt niet, te veel (jongere) concurrenten, …

Zulke externe factoren kunnen zeker meespelen. Maar durf ook kritisch te kijken naar jezelf en hoe je je sollicitatie aanpak kan verbeteren. Waar loopt het solliciteren vaak mis bij jou?

  • Solliciteer jij voldoende ‘gericht’, dwz op jobs die bij jou passen? Kan je bijvoorbeeld geen geschikte vacatures vinden? Kan jij geen goede zoekcriteria formuleren omdat je echt even niet meer weet waar je goed in bent?
  • Solliciteer je regelmatig maar word je slechts zelden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? De kans is groot dat je cv en motivatiebrief minder overtuigend zijn dan je denkt.
  • Word je wel uitgenodigd op sollicitatiegesprekken maar kom je steeds niet door de selectie heen? Allicht slaag je er niet in jouw kwaliteiten in het gesprek voldoende tot uiting te laten komen.

Waar je ook de mist ingaat, goed nieuws: je kan hier iets aan doen, nl. jouw sollicitatiestrategie aanpakken! Strategie, je leest het goed, want solliciteren is niet zomaar 1 ding, maar een totale aanpak.


WAT IS STERKER SOLLICITEREN?

Bij POP Consult & Coaching hebben we een jarenlange ervaring in zowel ondersteunen van KMO’s bij hun HR beleid als in het 1-op-1 coachen van mensen op zoek naar een nieuwe job. Het voordeel is dat we dus qua solliciteren zowel ervaring hebben aan de kant van de werkgever/recruiter en aan de kant van de sollicitant.

Vanuit die ervaring ontwikkelden wij de voorbije jaren een specifieke all-in-one aanpak die we ‘Sterker Solliciteren’ noemen. Een aanpak die alvast zijn vruchten heeft afgeworpen voor de vele mensen die bij ons een 1-op-1 coaching op zoek naar een nieuwe job hebben doorlopen. Deze aanpak is ook de basis voor het online traject ‘Sterker solliciteren’'.

WAT DOET STERKER SOLLICITEREN VOOR JOU?

  • Je krijgt een sterke mindset in het solliciteren: je weet welke vacatures bij jou passen, waar je die vindt en hoe je als kandidaat het verschil kan maken.
  • Je stelt een sterk CV, krachtige motivatiebrief en idem dito LinkedIn-profiel op.
  • Je gaat goed voorbereid en vol zelfvertrouwen naar sollicitatiegesprekken en selectieproeven
  • Je kan met kennis van zaken onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden, je sollicitatie opvolgen en ja hoor zelfs je ontslag geven.
  • Sterker Solliciteren brengt jouw gewenste job binnen handbereik!

We delen al onze expertise om jou sterker te laten solliciteren en jou de job te laten bemachtigen die bij jou past!

WAT ZIJN DE STAPPEN IN STERKER SOLLICITEREN?

Sterker solliciteren is een totaal aanpak, een strategie.

De 8 stappen in ons traject Sterker Solliciteren zijn:


1. Ken jezelf : Welke jobs passen bij jou?

2. Vacatures vinden: Waar vind je vacatures?

3. Jouw CV : Hoe een sterk CV opstellen?

4. Jouw motivatiebrief : Maak het verschil met een sterke motivatiebrief!

5. Jouw LinkedIn profiel: Een LinkedIn profiel waar je mee gevonden wordt!

6. Het sollicitatiegesprek: Tips & tricks om sterk in gesprek te gaan.

7. Selectietesten: Succesvol testen doorlopen.

8. Na je sollicitatie: Stay or go, onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden, je ontslag geven.
Elke stap is ook een voorbereiding op de volgende stap in het traject en je zal merken dat je gaandeweg sterker wordt in het solliciteren en je zelfkennis en zelfvertrouwen een boost krijgt.


ONLINE SOLLICITATIETRAINING

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x