Op zoek naar een stresscoach?

Op zoek naar een stresscoach Heverlee?

Herken je dit?

Voel jij je vaak vermoeid en futloos? Pieker je vaak? Heb je de laatste tijd van klachten als slecht slapen, nek- en schouderpijn? Merk je dat je vaak gespannen bent en dat ontspannen niet meer lijkt te lukken? Krijg je vanuit je omgeving te horen dat je een kort lontje hebt en vaak ‘kort’ reageert? Herken je jezelf niet meer?

Ben je op het punt gekomen dat je wel iets wil veranderen aan je situatie maar lukt het je niet alleen? Dan is dit individueel traject ‘Beter Omgaan Met je stress’ iets voor jou.
In 6 sessies gaan we samen aan de slag met het in kaart brengen van je stressbommen en leer je stap voor stap door de sessies heen bewuster omgaan met je stress. 

 Wat leer je in dit traject?

Het traject is individueel en dus vertrekken we van wat jij nodig hebt, en gaan we aan de slag met de 6 stappen die nodig zijn om beter te kunnen omgaan met je stress. Niet toevallig begint het woord van elk thema met een letter van het woord stress.

Signalen en stressbommen?

Wat is stress en wat doet stress met je lichaam? En hoe zit het met je stressniveau? Hoe hoog is je werkdruk? Signalen stress? Waar  liggen je stressbommen/stressbronnen? 

Terug meer energie!

Welke zijn je energiegevers en energievreters? Hoe meer dingen doen die je energie geven? Slaap, voeding, leef- en werkgewoonten. 

Rust en ontspanning

Rust en ontspanning inbouwen, relaxatieoefeningen, ‘niks’ doen zonder je schuldig te voelen

Emoties en overtuigingen

Wat voel je? Omgaan met angst, boosheid,… Omgaan met belemmerende gevoelens en overtuigingen.

Sociale rollen

Welke rollen neem je allemaal op? Zowel op het werk als privé? Hoe omgaan met energievretende sociale contacten, werk en privé?

Strategie naar de toekomst

Stresscoping naar de toekomst: wat ga je minder doen? Wat ga je meer doen? Geleerde lessen? Hoe kijk jij naar de toekomst?

Hoe werkt dit individueel traject?

Ter voorbereiding van elke sessie mail ik jou het werkboek van elk thema zodat je vooraf denkwerk kan doen en we de tijd van elke individuele coaching sessie optimaal kunnen inzetten. In de sessie gaan we dan dieper in op je voorbereiding en geven we vooral aandacht aan waar je op vast loopt.

Wat zijn de voordelen van een individueel programma?
  • intensieve en persoonlijke begeleiding
  • Het traject gaat volledig op jouw tempo (snel, of misschien juist wat trager)
Dit coachingstraject past helemaal bij jou als je...
  • klachten hebt zoals hoofdpijn, nek- en schouderklachten, slecht slapen,
  • vaak vermoeid en futloos voelt
  • eerder gespannen voelt en ontspannen niet meer lijkt te lukken
  • veel piekert
  • merkt dat je de afgelopen periode een kort lontje hebt
  • wel iets wil veranderen aan je situatie maar dit je zelf niet lukt

Dit programma is voor wie het té druk heeft of zich té druk maakt, negatieve stress ervaart, meer energie wil. Het is geschikt indien je met (over)spanningsklachten zit en je preventief actie wil nemen om vb een burn-out te vermijden. Mocht je net in een burn-out zitten, dan zal ik je een burn-out programma op maat voorstellen maar je niet in het traject ‘BOM je stress’ brengen.  

Wat levert dit coachingstraject jou op?

Ik zal je niet beloven dat je geen stress meer zal hebben. Immers, geen stress meer hebben, dat is niet mogelijk. Ik garandeer je wel dat je door de inzichten die je door de sessies hebt opgedaan en de tools waarmee je hebt kennisgemaakt je stressbommen beter zal kunnen lokaliseren en ze ontmantelen voor ze tot ontploffing komen. Aan het eind van het traject ben je heel wat inzichten rijker en kan je beter omgaan met je stressbommen.

Hoeveel kost het jou?

Dit traject is betaalbaar met loopbaancheques. Ook indien je niet in aanmerking komt voor loopbaancheques, kan je bij mij terecht. Check hier mijn tarieven zonder loopbaancheques.

Meer weten?

We starten altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit 30-45 minuten durende gesprek kijk ik met je mee waar je momenteel mee zit en wat jouw eerste stap kan zijn naar meer rust, balans en plezier in je werk en leven. Dit kan betekenen dat ik jou een van mijn diensten adviseer, maar het kan ook zijn dat ik je een andere coaching/begeleiding aanraad. Ook dat bespreek ik dan graag met jou.Sterker in je werk door beter om te gaan met stress? Zet de eerste stap nu!
Op zoek naar een stresscoach?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x