Blog

Angst als raadgever in je loopbaan?

Laat jij je soms leiden door angst als raadgever in je loopbaan? Hoe ervaar je dat?

Help, ik beschik niet over alle gevraagde kwalificaties van de vacature! Wel of niet solliciteren?

Bij elke vacature hoort een waslijst aan kwalificaties waar je als sollicitant aan moet voldoen. Het lijkt soms alsof ze overal supermannen- en vrouwen zoeken, maar laat je niet direct ontmoedigen: ook als je niet over elke kwalificatie beschikt, kan je voor de job solliciteren.

Instant ontspanningsoefening

In coachings hoor ik mensen vaak zeggen: "Ik kan me niet meer ontspannen, ik blijf maar piekeren, de gedachten blijven maar malen in mijn hoofd". Is dit voor jou herkenbaar? Probeer dan eens deze eenvoudige ontspanningsoefening en kijk welk effect deze oefening op je heeft.

6 Vooroordelen over loopbaancoaching

Over loopbaancoaching bestaan best wel wat vooroordelen. Net zoals over alle coaches. Hoorde ik deze week niet in de media de term 'kwakzalvers' gebruiken als synoniem voor coaches? Misschien heb je zelf ook wel vooroordelen over loopbaancoaching en weerhouden deze vooroordelen jou om de stap richting loopbaancoaching te zetten. Maar ondertussen voel je je wel niet beter in je werksituatie. Hieronder de 6 meest voorkomende vooroordelen over loopbaancoaching.

Wil jij deze zomer meer van je vakantie genieten?

Eind mei, begin juni… we kijken uit naar de zonnige dagen en onze vakantie. Uitkijken naar de vakantie doet iedereen, maar misschien ben jij wel écht aan het aftellen naar je zomervakantie omdat je het zo hard nodig hebt?? Misschien heb je zelfs berekend hoeveel werkdagen er nog zijn vooraleer je met vakantie kan? Er komen nog wel wat feestdagen en lange weekends aan, dus die helpen de periode tot aan je vakantie te overbruggen, want je voelt dat je ‘op’ bent. Je voelt dat je je elke dag naar het werk moet slepen. Als dit voor jou herkenbaar is, lees dan zeker verder.

5 weetjes over de kopregel om je LinkedIn profiel interessanter te maken

Dat LinkedIn een belangrijk kanaal is bij het zoeken naar een job, is al lang geen geheim meer. Alhoewel heel wat mensen een LinkedIn profiel hebben, merk ik toch dat de meesten er te weinig mee doen. In loopbaancoaching en sollicitatiecoaching geef ik dan ook vaak tips om je LinkedIn profiel meer te benutten bij het zoeken naar een job. Een belangrijk element om je profiel te optimaliseren is beter gebruik maken van de kopregel. Hieronder 5 weetjes over de kopregel van je LinkedIn profiel.

Als werken je passie (niet) is

Passie lijkt een toverwoord als het om loopbaancoaching gaat. Maar is dat echt wel zo 'gezond' werken met passie of je passie in je werk vinden?

Werken omdat het moet

Volgens een onderzoek van begin 2017 is het aantal Belgen die werken ‘omdat het moet’ sinds 2009 met 9 procent gestegen. Dus: werken niet omdat je de job zelf leuk, interessant, waardevol of zinvol vindt maar werken omdat je MOET. Bijkomend moeten we dan ook allemaal langer werken. En dat in een tijd waarin we ook overal lezen en horen dat we moeten werken met goesting en passie. Te veel moeten in combinatie met werken als je het mij vraagt. Hier enkele tips om anders om te gaan met ‘moeten werken’.

Should I stay or should I go?

Naast een geweldig nummer van The Clash is dit een vraag waar veel mensen in hun professionele context mee zitten: Blijf ik in mijn huidige job of verander ik? Is dit een vraag waar jij al een tijd over piekert of lig je er misschien zelfs ’s nachts van wakker? De enige die deze moeilijke vraag kan beantwoorden, ben jezelf. Hieronder een eenvoudige manier om één en ander in kaart te brengen voor jezelf.

Ben jij een zittenblijver op het werk?

Ontevreden zijn in je job, je onterecht behandeld voelen door je baas, geen overeenstemming vinden met je collega’s, niet passen in de organisatie,… en toch de keuze maken om niet van werk te veranderen. Dat is de groep die ik ‘zittenblijvers’ noem en die ik als HR in verschillende organisaties zag.

Chronisch ziek en werk: 5 praktische tips

Afgelopen week kwam er weer veel in de media rond ‘langdurige zieken’. Onder deze groep ‘langdurige zieken’ vallen ook heel wat mensen die chronisch ziek zijn. ‘Ziek zijn, je moet er maar mee leren leven’ krijg je als chronisch zieke vaak te horen. Mee leren leven en dan ook nog mee leren werken want chronisch ziek zijn betekent niet altijd dat je niet kan werken.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x