Blog

5 weetjes over de kopregel om je LinkedIn profiel interessanter te maken

Dat LinkedIn een belangrijk kanaal is bij het zoeken naar een job, is al lang geen geheim meer. Alhoewel heel wat mensen een LinkedIn profiel hebben, merk ik toch dat de meesten er te weinig mee doen. In loopbaancoaching en sollicitatiecoaching geef ik dan ook vaak tips om je LinkedIn profiel meer te benutten bij het zoeken naar een job. Een belangrijk element om je profiel te optimaliseren is beter gebruik maken van de kopregel. Hieronder 5 weetjes over de kopregel van je LinkedIn profiel.

Als werken je passie (niet) is

Passie lijkt een toverwoord als het om loopbaancoaching gaat. Maar is dat echt wel zo 'gezond' werken met passie of je passie in je werk vinden?

Werken omdat het moet

Volgens een onderzoek van begin 2017 is het aantal Belgen die werken ‘omdat het moet’ sinds 2009 met 9 procent gestegen. Dus: werken niet omdat je de job zelf leuk, interessant, waardevol of zinvol vindt maar werken omdat je MOET. Bijkomend moeten we dan ook allemaal langer werken. En dat in een tijd waarin we ook overal lezen en horen dat we moeten werken met goesting en passie. Te veel moeten in combinatie met werken als je het mij vraagt. Hier enkele tips om anders om te gaan met ‘moeten werken’.

Should I stay or should I go?

Naast een geweldig nummer van The Clash is dit een vraag waar veel mensen in hun professionele context mee zitten: Blijf ik in mijn huidige job of verander ik? Is dit een vraag waar jij al een tijd over piekert of lig je er misschien zelfs ’s nachts van wakker? De enige die deze moeilijke vraag kan beantwoorden, ben jezelf. Hieronder een eenvoudige manier om één en ander in kaart te brengen voor jezelf.

Ben jij een zittenblijver op het werk?

Ontevreden zijn in je job, je onterecht behandeld voelen door je baas, geen overeenstemming vinden met je collega’s, niet passen in de organisatie,… en toch de keuze maken om niet van werk te veranderen. Dat is de groep die ik ‘zittenblijvers’ noem en die ik als HR in verschillende organisaties zag.

Chronisch ziek en werk: 5 praktische tips

Afgelopen week kwam er weer veel in de media rond ‘langdurige zieken’. Onder deze groep ‘langdurige zieken’ vallen ook heel wat mensen die chronisch ziek zijn. ‘Ziek zijn, je moet er maar mee leren leven’ krijg je als chronisch zieke vaak te horen. Mee leren leven en dan ook nog mee leren werken want chronisch ziek zijn betekent niet altijd dat je niet kan werken.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x