6 Vooroordelen over loopbaancoaching

 

Over loopbaancoaching bestaan best wel wat vooroordelen. Net zoals over alle coaches. Hoorde ik deze week niet in de media de term 'kwakzalvers' gebruiken als synoniem voor coaches? Misschien heb je zelf ook wel vooroordelen over loopbaancoaching en weerhouden deze vooroordelen jou om de stap richting loopbaancoaching te zetten. Maar ondertussen voel je je wel niet beter in je werksituatie. Hieronder de 6 meest voorkomende vooroordelen over loopbaancoaching.

 

Vooroordeel 1: “Het gaat wel vanzelf over”

 Je zit al een tijdje met een niet zo goed gevoel over je loopbaan, maar je denkt dat het wel zal over gaan. Je wacht op je je promotie, of op een nieuwe collega of leidinggevende om te kijken of je je dan beter zal voelen. Wel, ik heb helaas slecht nieuws: het niet zo goed gevoel over je werk en werksituatie zal niet zomaar van zelf over gaan. Er bestaat zelfs grote kans dat het nog erger wordt. Opdat het zou beter gaan, moet je durven de vinger op de wonde leggen. Wat is er in je werksituatie dat je ongelukkig maakt? Hoe komt dat? En: wat kan je daar ook zelf aan doen?

 Vooroordeel 2: “Loopbaancoaching is voor mensen die een andere job zoeken“

 Studies wijzen uit dat van 10 mensen die loopbaancoaching volgen er slechts 3 à 4 daadwerkelijk van job veranderen. De anderen blijven in hun huidige job of in een andere job bij hun huidige werkgever maar kijken anders naar hun werksituatie dan voordien.

 Vooroordeel 3: “Loopbaancoaching is voor mensen die een burn-out hebben”

 Ook dit klopt niet. Meer nog, loopbaancoaching werkt preventief tegen burn-out. Vaak worden negatieve gevoelens en gedachten over het werk genegeerd en snel weggestopt wanneer ze de kop opsteken. ‘Het gaat toch prima? Wat loop ik te klagen? Het komt allemaal wel weer goed. Ik heb geen loopbaancoach nodig.’ Misschien gaat het nu wat minder, maar dat is maar tijdelijk denk je dan. Ik zie te vaak dat mensen pas actie gaan ondernemen als de situatie onhoudbaar dreigt te worden. Maar dan kan het wel al te laat zijn en zit je al half of helemaal richting burn-out of ontslag. Je kan beter maar eerder actie ondernemen.

 Vooroordeel 4 : “Na mijn vakantie gaat alles beter” 

 Rust, dat is het enige wat je nodig hebt. Dat hou je jezelf in ieder geval voor. Je gaat op vakantie en dan zal alles wel weer goed komen. Vakantie is de perfecte manier om te ontspannen en alle problemen even te vergeten. Maar... eenmaal terug op je werk is het effect van je fijne ontspannen vakantie binnen enkele dagen weer verdwenen. Er is namelijk niks veranderd. Vakantie was slechts een vlucht voor je problemen.

 Vooroordeel 5: “Een goeie babbel met mijn vrienden lost alles wel op”

 Een goed gesprek met je vriendinnen over je frustraties en problemen kan natuurlijk helpen. Een echt goede vriend(in) luistert naar je en probeert je te helpen. Een loopbaancoach is zeker ook een klankbord, maar gaat een stapje verder. Een loopbaancoach is een professional en stelt de juiste vragen, houdt je de spiegel voor, dringt door tot de kern van je probleem, heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, weet hoe je goed doordachte keuzes maakt en dringt aan op het maken van actieplannen.

Vooroordeel 6: “Loopbaancoaching is voor watjes”

 Sommige mensen denken wel eens  dat coaching volgen enkel iets is voor 'losers' en 'watjes'. Het tegendeel is waar.  Ik moet eerlijk bekennen dat ik telkens onder de indruk ben van de moed van mijn coachees. Coaching volgen is wat mij betreft voor winnaars. Het vraagt lef om in een coachingtraject te stappen en jezelf in vraag te stellen. Het vraagt moed om uit je comfortzone te gaan en actief stappen te ondernemen in de 'juiste' richting.

 Herken je enkele van deze vooroordelen? Belemmeren ze jou om de stap te zetten loopbaancoaching te volgen? Maar ondertussen merk je dat het toch niet echt beter gaat met jou in je werksituatie? 

Zet die vooroordelen dan aan de kant en gun jezelf dan een loopbaancoaching! Samen analyseren we je huidige werksituatie, brengen we jouw wensen in kaart en verkennen we hoe je je toekomst ziet. Bespaar jezelf slapeloze nachten, stressklachten en neem je eerste stap richting loopbaanbegeleiding: maak een afspraak tot kennismakingsgesprek. Bovendien, een kennismakingsgesprek is steeds gratis en kost je buiten een uurtje van je tijd niets. En als je de loopbaancoaching start, kost ook dat je maar 40€ voor 4 uur loopbaanbegeleiding via het systeem van de loopbaancheques . Niet meer twijfelen, maar boek je kennismakingsgesprek! Klik hier

 


 

6 Vooroordelen over loopbaancoaching

Een leugentje om bestwil op je CV?

Als je op zoek bent naar een nieuwe job, is je CV je eerste en belangrijkste wapen in de strijd. Maar wat met een leugentje om bestwil op je CV over je diploma, je rijbewijs, een burn-out, een langdurige afwezigheid of werkloosheid? Doen of niet doen?

Lees meer

Hoe omgaan met dreigend ontslag: 3 concrete tips!

Gisteren hakte het nieuws van Brussels Airlines er hard in: 1.000 jobs bedreigd door herstructurering… “Een van de zovele firma’s die zullen ontslagen” las ik in één van de commentaren bij het artikel. Onderzoek van de laatste weken gaf al aan dat 1 op 5 mensen die nu tijdelijk werkloos zijn, vrezen hun job te verliezen. Voor heel wat zelfstandigen dreigt er faillissement… Voor wie vreest zijn job of zaak te verliezen, schreef ik deze blog met 3 tips over hoe met een dreigend ontslag of faillissement om te gaan. En nee, ik ga nu niet meteen zeggen dat het verlies van je job of je zaak misschien een nieuwe start kan zijn, want ik weet dat je dat op dit moment niet zo ziet.

Lees meer

Durven vertragen, het mooiste geschenk aan jezelf

Durven vertragen, dat betekent durven keuzes maken. Wat doe je nog wel, wat doe je niet meer. Durven vertragen, dat is durven nee zeggen en durven je grenzen stellen, op je werk en in je privé. Durven vertragen, dat is durven foert zeggen! Durven vertragen, dat is het mooiste geschenk dat je aan jezelf kan geven.

Lees meer

Waarom coaching bij mij geen ‘zever in pakskes’ is…

Coaching komt niet altijd positief onder de aandacht. Ik citeer twee krantenkoppen van de afgelopen jaren : “Loopbaancheques leiden soms naar charlatans en pure kwakzalverij”’ in EOS Magazine of deze uit het Laatste Nieuws “Grootste charlatan kan zich burn-outcoach noemen”. Ik krijg zelf ook te maken met deze vooroordelen over coaches, en zie de toename in aantal coaches in mijn omgeving ook, maar ik stoor me er niet meer aan want… ik weet dat coaching bij mij geen ‘zever in pakskes’ is en dat licht ik je graag toe in deze blog.

Lees meer

Hoe vind je een goeie coach: 6 praktische tips!

Hoe start je de zoektocht naar een coach? Vaak vraagt het even wat tijd om te beslissen naar een coach te stappen. Wanneer je dat dan beslist hebt, ja hoe vind je dan een ‘goeie’coach en daarmee bedoel ik: een coach die jou kan verder helpen? Ik deel graag enkele tips hoe je de geschikte coach voor jou kan vinden.

Lees meer

50+: 'out' op de arbeidsmarkt?

50+, ‘out’ op de arbeidsmarkt? ‘Zever in pakskes’ zegt mijn gezond verstand als 50-jarige daarop, want : iemand van 50 die heeft vandaag nog pakweg 17 werkjaren voor de boeg. Maar de realiteit is ook: 50+ en de arbeidsmarkt, niet altijd zo een rooskleurige combinatie als op deze foto.

Lees meer

7 tips voor je CV!

Jouw CV is van groot belang bij het solliciteren: het zal zorgen voor de eerste indruk die een werkgever van jou krijgt én zal bepalen of je weerhouden wordt voor het vervolg van de procedure. Ik ga het in deze blog NIET hebben over dat er geen schrijffouten of vakantiefoto's op je CV mogen voorkomen. Wel deel ik hier zeven tips die je CV sterker maken.

Lees meer

To coach or not to coach bij burn-out

'Burn-out, een epidemie', 'de ziekte van de 21ste eeuw'... 'Nog nooit zoveel mensen thuis met burn-out'. Je hoort veel verschillende dingen over burn-out, ook vragen en kritiek over coaches en burn-out. In deze blog probeer ik kort en bondig weer te geven wanneer welke coach iets voor jou kan betekenen bij burn-out.

Lees meer

7 signalen dat het tijd is om van werk te veranderen

Dit weekend kwam nog in de pers dat onderzoek in Vlaanderen aangeeft dat maar 1 op 2 werknemers zijn werk ervaart als werkbaar, als leefbaar. Maar...75% van de Vlamingen die in een onwerkbare job zit, verandert niet van werk. Wat zijn nu signalen om juist wél van werk te veranderen? Aan welke signalen merk je dat het vijf voor twaalf is om iets aan je werksituatie te veranderen?

Lees meer

De vijf slechtste excuses om niet van werk te veranderen

Ontevreden zijn in je job, je onterecht behandeld voelen door je baas, geen overeenstemming vinden met je collega’s, niet passen in de organisatie,… en toch de keuze maken om niet van werk te veranderen? Uiteraard zijn er heel wat goeie redenen waarom mensen toch niet van werk veranderen. Er zijn echter ook wat minder goeie redenen - zeg maar excuses - om niet van werk te veranderen. Ik lijst de vijf slechtste excuses alvast eens voor je op in dit artikel.

Lees meer

Werkgeluk is een werkwoord!

Vandaag zijn ‘werkgeluk’ en ‘burn-out’ termen die miljoen keer per dag op google gezocht worden. Ook in de media worden we overspoeld met berichten over ‘werkgeluk’. Het lijkt wel alsof iedereen altijd gelukkig moet zijn op het werk. Ik ben het daar niet helemaal mee eens. Ik vind dat werkgeluk vooral ook een werkwoord is en ik licht je graag toe waarom.

Lees meer

Help, ik beschik niet over alle gevraagde kwalificaties van de vacature! Wel of niet solliciteren?

Bij elke vacature hoort een waslijst aan kwalificaties waar je als sollicitant aan moet voldoen. Het lijkt soms alsof ze overal supermannen- en vrouwen zoeken, maar laat je niet direct ontmoedigen: ook als je niet over elke kwalificatie beschikt, kan je voor de job solliciteren.

Lees meer

Wil jij deze zomer meer van je vakantie genieten?

14 juli...we kijken uit naar de zonnige dagen en onze vakantie. Uitkijken naar de vakantie doet iedereen, maar misschien ben jij wel écht aan het aftellen naar je zomervakantie omdat je het zo hard nodig hebt?? Misschien heb je zelfs berekend hoeveel werkdagen er nog zijn vooraleer je met vakantie kan? Er komen nog wel wat feestdagen en lange weekends aan, dus die helpen de periode tot aan je vakantie te overbruggen, want je voelt dat je ‘op’ bent. Je voelt dat je je elke dag naar het werk moet slepen. Als dit voor jou herkenbaar is, lees dan zeker verder.

Lees meer

Als werken je passie (niet) is

Passie lijkt een toverwoord als het om loopbaancoaching gaat. Maar is dat echt wel zo 'gezond' werken met passie of je passie in je werk vinden?

Lees meer

Werken omdat het moet

Volgens een onderzoek van begin 2017 is het aantal Belgen die werken ‘omdat het moet’ sinds 2009 met 9 procent gestegen. Dus: werken niet omdat je de job zelf leuk, interessant, waardevol of zinvol vindt maar werken omdat je MOET. Bijkomend moeten we dan ook allemaal langer werken. En dat in een tijd waarin we ook overal lezen en horen dat we moeten werken met goesting en passie. Te veel moeten in combinatie met werken als je het mij vraagt. Hier enkele tips om anders om te gaan met ‘moeten werken’.

Lees meer

Ben jij een zittenblijver op het werk?

Ontevreden zijn in je job, je onterecht behandeld voelen door je baas, geen overeenstemming vinden met je collega’s, niet passen in de organisatie,… en toch de keuze maken om niet van werk te veranderen. Dat is de groep die ik ‘zittenblijvers’ noem en die ik als HR in verschillende organisaties zag.

Lees meer

Chronisch ziek en werk: 5 praktische tips

Afgelopen week kwam er weer veel in de media rond ‘langdurige zieken’. Onder deze groep ‘langdurige zieken’ vallen ook heel wat mensen die chronisch ziek zijn. ‘Ziek zijn, je moet er maar mee leren leven’ krijg je als chronisch zieke vaak te horen. Mee leren leven en dan ook nog mee leren werken want chronisch ziek zijn betekent niet altijd dat je niet kan werken.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x